Osteopaat D.O. – Kinesiologie – Orthomoluculaire geneeskunde

Update COVID-19

Hierbij bezorg ik u graag de laatste update i.v.m. COVID-19 die ik van de beroepsvereniging ontvangen heb. Concreet kunt u vanaf 4 mei opnieuw bij mij terecht voor afspraken, rekening houdend met de veiligheidsregels die ons door de veiligheidsraad opgelegd worden.

“Vorige week vrijdag 24/04/2020 werd laat op de avond bekend dat ook voor de gezondheidszorg de beperkende regels versoepeld worden. Voor osteopathie betekent dit concreet dat, indien de regering vasthoudt aan haar huidige beslissing, vanaf 4 mei er een geleidelijke normalisatie komt binnen de praktijken. Dit maakt het mogelijk om, mits het respecteren van de veiligheidsregels, opnieuw aan elke consultatievraag te voldoen.

Deze minimale veiligheidscriteria blijven:

  • Een grondige anamnese; het ontbreken van elke vorm van infectie dient zowel online als aan de telefoon benadrukt te worden.
  • Het respecteren van afstandsregels tussen patiënten en het bij voorkeur voldoende tijd tussen twee consultaties laten zodat de patiënten helemaal geen contact hebben met elkaar.
  • Strikte handhygiëne bij patiënt en osteopaat.
  • Het blijven ontsmetten van contactoppervlaktes zoals deurklinken, behandeltafel etc.
  • Het dragen van mondmaskers door patiënt en osteopaat; dat is een zeer belangrijk veiligheidstopic. Als osteopaat, die geen zieke patiënten behandelt, is het dragen van een chirurgisch masker voldoende. De FFP2-maskers zijn voorbehouden voor ziekenhuizen en voor zorgverleners die geïnfecteerde patiënten behandelen.
  • Het dagelijks wisselen van professionele kledij.

Indien mogelijk wordt het gewaardeerd indien de patiënt ook rekening wil houden met enkele concrete zaken zoals het meebrengen van een eigen mondmasker en handdoek en zich bij voorkeur niet laat vergezellen van een begeleider.

Luc Decuypere

Afspraken

Tel: +32 51 77 19 75

Gsm: +32 478 20 88 21

Contactformulier

Erkenningsnummer Osteopathie     

09516787000

BTW-nummer

BE0815.296.975

Rekeningnummer     

IBAN: BE18 0011 6876 9265

BIC: GEBABEBB

Betaalcode Payconiq